Pasta sa gamborima
Danas vam pišem još jednu ideju za ručak ili večeru,recept za koji vam treba par sastojaka i svega 15-20 minuta kuvanja🤗a uoliko volite morske plodove,verujem da će vam se svideti 😊
•Potrebni sastojci:
500g smrznutih Frikom gambora,1 crni luk,400 ml President pavlake za kuvanje,80 ml pilećeg bujona,oko 30g parmezana,malo ulja,maslaca,soli,bibera,peršuna,limunovog soka i naravno špagete😊
•Postupak:
•Špagete stavite da se skuvaju
•Gambore izvadite,pa isperite pod mlakom vodom da se razdvoje.Stavite u činiju pa pospite sa malo soli i bibera i dobro promešajte.
•U tiganju ugrejte malo ulja i maslaca,pa ubacite gambore da se proprže par minuta sa obe strane.Zatim ubacite i sitno seckan luk,pa i to propržite zajedno par minuta. Potom ulijete 80ml pilećeg bujona,promešate i krčkate zajedno još par minuta.
•Sipate zatim i 400ml pavlake za kuvanje,posolite,dodate malo limunovog soka,krčkate još koji minut,i onda dodate još i parmezan i skuvane i proceđene špagete
•Sve dobro promešate,sjedinite,ako treba još malo posolite,pospete preko malo seckanog peršuna i to je to😊
•Potrebni sastojci:
500g smrznutih Frikom gambora,1 crni luk,400 ml President pavlake za kuvanje,80 ml pilećeg bujona,oko 30g parmezana,malo ulja,maslaca,soli,bibera,peršuna,limunovog soka i naravno špagete😊
•Postupak:
•Špagete stavite da se skuvaju
•Gambore izvadite,pa isperite pod mlakom vodom da se razdvoje.Stavite u činiju pa pospite sa malo soli i bibera i dobro promešajte.
•U tiganju ugrejte malo ulja i maslaca,pa ubacite gambore da se proprže par minuta sa obe strane.Zatim ubacite i sitno seckan luk,pa i to propržite zajedno par minuta. Potom ulijete 80ml pilećeg bujona,promešate i krčkate zajedno još par minuta.
•Sipate zatim i 400ml pavlake za kuvanje,posolite,dodate malo limunovog soka,krčkate još koji minut,i onda dodate još i parmezan i skuvane i proceđene špagete
•Sve dobro promešate,sjedinite,ako treba još malo posolite,pospete preko malo seckanog peršuna i to je to😊
Comments
Post a Comment