Recept za najukusniju homemade picu
Moja omiljena pica🤗Mislim da je više volim čak i od onih iz picerija😊valjda zato što je testo preukusno,a od sastojaka uvek mogu da stavim baš sve što mi volimo,i koliko želimo😊Postavljala sam recept više puta na Instagramu i na starom blogu,uvek dobijem puno pozitivnih utisaka,pa evo ga sada i ovde😊
Najbolje kod nje je što se zaista napravi jako brzo i lako😊
Naravno,najvažnija je podloga(testo)vi preko možete staviti šta god želite(kečap ili pelat,edamer,mocarelu,gaudu...šunku ili pršutu,masline,pečurke,rukolu...šta god😄)
Ja vam pišem kako sam pravila ovu današnju,a njoj sam dodatno i ivice napunila sa kačkavaljem i ispala je odlično😊
Postupak
•U 160ml tople vode razmutite kesicu suvog kvasca sa malo šećera i ostavite sa strane
•U činiju za testo sipate 320g brašna tip 500 (ili ako možete da nadjete tip 550),3 ravne kašike ulja,kašičicu soli i dignuti kvasac.Rukama umestite testo,a ako treba dodate još po mrvicu vode dok se ne dobije glatko mekano testo koje se ne lepi.Napravite zatim loptu od testa i ostavite u pokrivenoj činiji na toplom mestu otprilike 45 min
•Zatim ga premesite par puta rukama i ja onda direktno prebacim na papir za pečenje koji posle prenesem do pleha.Oklagijom razvučete testo u željeni oblik(ja sam danas pravila okruglu)
•Kada ste to završili,premažete celu površinu kečapom i po ivicama stavite svuda po malo rendanog Edamera.Ivice zatim savijete i "zatvorite".Narendate zatim i rasporedite preko cele površine još 100g Edamera,pa preko njega ravnomerno rasporedite i 200g sitno seckane na kvadratiće PIK praške šunke i preko nje opet 100g rendanog Edamera.Postavite masline još ako želite i
to je to.Ivice na kraju premažete sa malo ulja
•Kad završite sa sastojcima picu pečete u prethodno SKROZ zagrejanoj rerni na 250 stepeni-ja ovu okruglu pečem 10-11 minuta😊 I to je to 😊
Neverovatno je sočna,mekana i bar po utiscima koje sam do sada dobijala -svi se oduševe,pogotovo što niko ne očekuje da bude tako dobra a nije iz picerije😄
Javite mi utiske ako i vi isprobate 😊
Postupak
•U 160ml tople vode razmutite kesicu suvog kvasca sa malo šećera i ostavite sa strane
•U činiju za testo sipate 320g brašna tip 500 (ili ako možete da nadjete tip 550),3 ravne kašike ulja,kašičicu soli i dignuti kvasac.Rukama umestite testo,a ako treba dodate još po mrvicu vode dok se ne dobije glatko mekano testo koje se ne lepi.Napravite zatim loptu od testa i ostavite u pokrivenoj činiji na toplom mestu otprilike 45 min
•Zatim ga premesite par puta rukama i ja onda direktno prebacim na papir za pečenje koji posle prenesem do pleha.Oklagijom razvučete testo u željeni oblik(ja sam danas pravila okruglu)
•Kada ste to završili,premažete celu površinu kečapom i po ivicama stavite svuda po malo rendanog Edamera.Ivice zatim savijete i "zatvorite".Narendate zatim i rasporedite preko cele površine još 100g Edamera,pa preko njega ravnomerno rasporedite i 200g sitno seckane na kvadratiće PIK praške šunke i preko nje opet 100g rendanog Edamera.Postavite masline još ako želite i
to je to.Ivice na kraju premažete sa malo ulja
•Kad završite sa sastojcima picu pečete u prethodno SKROZ zagrejanoj rerni na 250 stepeni-ja ovu okruglu pečem 10-11 minuta😊 I to je to 😊
Neverovatno je sočna,mekana i bar po utiscima koje sam do sada dobijala -svi se oduševe,pogotovo što niko ne očekuje da bude tako dobra a nije iz picerije😄
Javite mi utiske ako i vi isprobate 😊
Comments
Post a Comment