Bataci&prokelj(ili brokoli)
Danas vam pišem više ideju za ručak,nego recept,jer nije neka posebna priprema i sve se odradi vrlo lako i brzo😊
Moji dečaci baš vole da jedu ovo,pa sam pomislila da može da posluži i vama,kada vam ponestane ideja za ručak.Glavna je marinada u kojoj spremate meso,a kao prilog mozete staviti prokelj,kao ja danas ili brokoli.
•Potrebni sastojci
8 kom.bataka(ili karabataka-još bolje),450 g smrznutog prokelja(*ili brokoli)
so,biber,ulje,senf,limun,peršun,2 čena belog luka
•Priprema
Veče ranije napravite marinadu,pomešate 2 sitno seckana čena belog luka,3 kašike ulja,2 kašike limunovog soka,1 puna kašika senfa,malo seckanog peršuna,malo soli i malo bibera.Sve dobro izmešate,premažate meso,pokrijete ga providnom folijom i ostavite preko noći u frižideru.
Zamrznut prokelj izvadite na sobnu temperaturu da se odledi.Posle sat vremena posolite,malo pobiberite i pospete sa malo ulja.Dobro izmešate.
Batake izvadite iz frižidera pa stavite na papirom obložen pleh.Ubacite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta na 220 stepeni
Zatim izvadite pleh,meso okrenete na drugu stranu,ubacite pored i pripremljen prokelj i vratite da se peče još 15 minuta na istoj temperaturi.To je sve 😊Brzo i lako,a ako volite sastojke,biće vam super ručak😉
•Ako ne volite specifičan ukus prokelja,umesto njega,po istom postupku,koristite brokoli😊
Moji dečaci baš vole da jedu ovo,pa sam pomislila da može da posluži i vama,kada vam ponestane ideja za ručak.Glavna je marinada u kojoj spremate meso,a kao prilog mozete staviti prokelj,kao ja danas ili brokoli.
•Potrebni sastojci
8 kom.bataka(ili karabataka-još bolje),450 g smrznutog prokelja(*ili brokoli)
so,biber,ulje,senf,limun,peršun,2 čena belog luka
•Priprema
Veče ranije napravite marinadu,pomešate 2 sitno seckana čena belog luka,3 kašike ulja,2 kašike limunovog soka,1 puna kašika senfa,malo seckanog peršuna,malo soli i malo bibera.Sve dobro izmešate,premažate meso,pokrijete ga providnom folijom i ostavite preko noći u frižideru.
Zamrznut prokelj izvadite na sobnu temperaturu da se odledi.Posle sat vremena posolite,malo pobiberite i pospete sa malo ulja.Dobro izmešate.
Batake izvadite iz frižidera pa stavite na papirom obložen pleh.Ubacite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta na 220 stepeni
Zatim izvadite pleh,meso okrenete na drugu stranu,ubacite pored i pripremljen prokelj i vratite da se peče još 15 minuta na istoj temperaturi.To je sve 😊Brzo i lako,a ako volite sastojke,biće vam super ručak😉
•Ako ne volite specifičan ukus prokelja,umesto njega,po istom postupku,koristite brokoli😊
Comments
Post a Comment