Bele makarone

Ne postoji osoba koja je probala ovo jelo a da mi nije tražila recept,misleći da je nešto baš komplikovano sa ko zna koliko sastojaka 😆Ipak,nije.I sastojke skoro svi već koristimo -samo se u ove makarone ubaci još nešto i po mom mišljenju upravo to ih čini tako drugačijim i dobrim 😊


A taj sastojak je -žumance🥚😊
Ovo je inače jedno od prvih jela koje sam ikada pravila,još u srednjoj školi😊i ni slutila nisam da će ga ovoliko godina kasnije jesti i moja deca😊
Zaista se nestvarno brzo naprave a ako ih sad budete prvi put probali,javite utiske 😊

1•Prvo skuvajte makarone u blago posoljenoj vodi.Ja koristim Barilla Fussili ili još bolje Mini Fussili.Za ovu meru koristim otpilike pola pakovanja-250 g.
Dok se makarone kuvaju,uzmite 200g PIk praške šunke,iseckajte je na sitne kockice i zatim propržite 2-3 minuta u tiganju, na malčice ulja.Kada je propržena ubacite tako vruću u neku veću činiju,gde ćete posle sipati i makarone.
2•Potom uzmite otprilike 200ml kisele pavlake,sipajte u neku drugu činijicu ,uzmite 1 jaje,odvojite belance a žumance ubacite u činijicu sa pavlakom i dobro izmešajte da se skroz sjedini.
Pripremiti i jednu kutiju fete(ja koristim President Somborsku-250g)možete najbolje izvaditi na tanjir i izgnječiti viljuškom.
3•Kada su makarone gotove,samo ih procedite i tako vrele odmah prebacite u veliku činiju sa šunkom.Preko njih odmah prelite smesu od pavlake i žumanca i sve dobro izmešajte.Zatim dodajte izgnječenu fetu i sve još jednom dobro izmešajte.To je to👌Brzo,lako i jako ukusno 😊
Super su za ručak ili večeru😊

*napomena- makarone moraju biti vruće,odmah iz šerpe jer se koristi “živo žumance” koje se termički obradi kad se sa pavlakom prelije preko njih tako vrućih i dobro promeša.
Medjutim ako želite to da uradite unapred,možete pre prelivanja,smesu sa pavlakom i žumancem u maloj šerpici,staviti na paru par minuta

Comments

Popular Posts