Pileća supica
Zato je često i pravim,a i nema oko nje nekog posebnog posla😊Ako ne računamo vreme dok se kuva,svu pripremu ćete obaviti za 10tak minuta 😊
•Potrebni sastojci
3 batak/karabatak,2l vode,4 veće šargarepe,parče korena celera,koren peršuna,list peršuna,paškanat,vegeta,so,biber,2l vode,domaći rezanci
•Postupak
Batak karabatak razdvojte,povrće oljuštite pa properite.
U šerpu sipajte 2l vode pa ubacite povrće i meso unutra(sve sem lista peršuna).Sačekajte da proključa.Ubacite zatim 1 kašiku vegete unutra,promešajte i ostavite da se kuva 1h.Povremeno proverite supicu,promešajte i dodajte po malo vode,koliko ispari
Nakon sat vremena,supu procedite(ja tada skinem i meso sa kostiju pa ga tako bez kosti vratim)zatim sipajte rezance unutra,iseckan list peršuna,poklopite i kuvajte još 10-15 minuta.
Na kraju malo posolite,pobiberite,promešajte i to je to😊
Možete služiti sve zajedno,kao ja danas,ili da povrće i meso izvadite iz supe,pa poslužite uz pire krompir a supicu ostavite kao predjelo😊
Comments
Post a Comment