Pečurke sa puterom i lukom
Jedan od mojih omiljenih priloga uz jelo-pečurke🤗Znam da ih spremam na sto načina,ali uvek tražim i smišljam nove😊jer ih zaista obožavam❤😄Ove se naprave vrlo brzo i lako,a istom brzinom i nestaju sa tanjira 😄
•Potrebni sastojci
250g šampinjona,200ml pilećeg bujona,2 crna luka,puter,malo ulja,so,biber,peršun
•Postupak
U tiganju ugrejete 3-4 parčića putera sa malčice ulja.Crni luk sitno iseckate pa ubacite u tiganj i prodinstate par minuta.
Šampinjone prethodno operete,očistite,manje ostavite cele sa drškicama(ja drškama samo odsečem vrh),a veće presecite na pola ili četvrtine.
Kad ste prodinstali luk,ubacite i njih u tiganj,posolite baš malo pa uz mešanje propržite oko 5 minuta dok ne promene boju.
Zatim ulijete 200ml pilećeg bujona,mrvicu još posolite,malo pobiberite i uz mešanje,krčkate 15-20 minuta.Dok bujon ne upije a pečurkice fino omekane.Na kraju preko svega pospite malo sitno seckanog peršuna i to je to 😊
•Potrebni sastojci
250g šampinjona,200ml pilećeg bujona,2 crna luka,puter,malo ulja,so,biber,peršun
•Postupak
U tiganju ugrejete 3-4 parčića putera sa malčice ulja.Crni luk sitno iseckate pa ubacite u tiganj i prodinstate par minuta.
Šampinjone prethodno operete,očistite,manje ostavite cele sa drškicama(ja drškama samo odsečem vrh),a veće presecite na pola ili četvrtine.
Kad ste prodinstali luk,ubacite i njih u tiganj,posolite baš malo pa uz mešanje propržite oko 5 minuta dok ne promene boju.
Zatim ulijete 200ml pilećeg bujona,mrvicu još posolite,malo pobiberite i uz mešanje,krčkate 15-20 minuta.Dok bujon ne upije a pečurkice fino omekane.Na kraju preko svega pospite malo sitno seckanog peršuna i to je to 😊
Comments
Post a Comment