Pileća kaserola sa šampinjonima
Danas nešto od naših omiljenih sastojaka,piletine i pečurkica😊ali ovog puta zapečeno u rerni😊
Poznati sastojci,drugačija priprema i jedan novi savršen ukus...ako probate javljajte mi obavezno kako se i vama dopada ❤
•Potrebni sastojci
Oko 500g pilećeg filea,400g šampinjona,100ml mleka,100ml pavlake za kuvanje,malo maslaca,1 Maggi kocka-pileći bujon,1 crni luk,malo ulja, vegeta,so,biber,brašno
•Postupak
•Prvo skuvate pileći bujon(u 500ml vode ubacite 1 Maggi kocku)
•Piletinu isečete na "trakice" neke srednje debljine,pospete vegetom i zatim uvaljate svako parče u brašno.Ubacite da se malo proprži u tiganju(ne skroz,svakako ide posle u rernu)
•Posudu za pečenje podmažete sa malo maslaca pa ubacite proprženu piletinu i rasporedite po dnu.
•U isti tiganj ubacite prethodno sitno iseckan crni luk i na malo deblje kriške iseckane šampinjone.Posolite,pobiberite i uz mešanje dinstate 10-15 minuta.Zatim izvadite i rasporedite preko mesa
•U isti(sada prazan)tiganj ubacite jedno malo veće parče maslaca,pustite sa se otopi,pa sipate punu kašiku brašna.Mešate koji minut dok ne promeni boju,pa zatim ulijete 250 ml prethodno skuvanog pilećeg bujona.Mešate,najbolje žicom,dok se ne dobije skroz jednaka tečnost,bez grumuljica.Zatim dodate 100ml mleka,100ml pavlake za kuvanje,malo posolite,pobiberite i krčakate par minuta.Na kraju i to prelijete preko mesa i pečurkica u posudi
•Potom ubacite da se peče 30 min. u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stp,onda pojačate na 250stp i pečete još 10 min.To je to😊Dobićete jako kremasto jelo,mekano sočno meso i sve uz divan ukus pečurkica😍A opet malo drugačijeg ukusa i ne tako "klasično"😊
Nama se jako dopada,a nadam se da će i vama 😊
Poznati sastojci,drugačija priprema i jedan novi savršen ukus...ako probate javljajte mi obavezno kako se i vama dopada ❤
•Potrebni sastojci
Oko 500g pilećeg filea,400g šampinjona,100ml mleka,100ml pavlake za kuvanje,malo maslaca,1 Maggi kocka-pileći bujon,1 crni luk,malo ulja, vegeta,so,biber,brašno
•Postupak
•Prvo skuvate pileći bujon(u 500ml vode ubacite 1 Maggi kocku)
•Piletinu isečete na "trakice" neke srednje debljine,pospete vegetom i zatim uvaljate svako parče u brašno.Ubacite da se malo proprži u tiganju(ne skroz,svakako ide posle u rernu)
•Posudu za pečenje podmažete sa malo maslaca pa ubacite proprženu piletinu i rasporedite po dnu.
•U isti tiganj ubacite prethodno sitno iseckan crni luk i na malo deblje kriške iseckane šampinjone.Posolite,pobiberite i uz mešanje dinstate 10-15 minuta.Zatim izvadite i rasporedite preko mesa
•U isti(sada prazan)tiganj ubacite jedno malo veće parče maslaca,pustite sa se otopi,pa sipate punu kašiku brašna.Mešate koji minut dok ne promeni boju,pa zatim ulijete 250 ml prethodno skuvanog pilećeg bujona.Mešate,najbolje žicom,dok se ne dobije skroz jednaka tečnost,bez grumuljica.Zatim dodate 100ml mleka,100ml pavlake za kuvanje,malo posolite,pobiberite i krčakate par minuta.Na kraju i to prelijete preko mesa i pečurkica u posudi
•Potom ubacite da se peče 30 min. u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stp,onda pojačate na 250stp i pečete još 10 min.To je to😊Dobićete jako kremasto jelo,mekano sočno meso i sve uz divan ukus pečurkica😍A opet malo drugačijeg ukusa i ne tako "klasično"😊
Nama se jako dopada,a nadam se da će i vama 😊
Comments
Post a Comment