Pilav

Još jedan recept za pilav,zaista ima puno načina kako ga možete spremiti,ali mislim da je ovaj najukusniji od svih ostalih varijanti,bar koje sam ja probala😊Da li zbog bataka,koji daju posebnu sočnost ili nečeg drugog..ali zaista je fenomenalan😊



•Potrebni sastojci

Batak/karabatk bez kosti i kožice(ja kupim oko 500 g,isečeno na komade),malo ulja,malo maslaca,vegeta,malo bibera,2 crna luka,2 šargarepe,šolja pirinča


•Postupak

•Batak karabatak bez kosti i kožice isečete ako niste kupili u komadima,pospete vegetom pa propržite sa obe strane u dubljem tiganju na malo ulja i maslaca.Zatim nalijete 1l vode i kuvate 20min.
•Za to vreme iseckate 2 crna luka na rebarca i 2 šargarepe na kolutove pa propržite u šerpi na malo ulja.Dodate tu zatim i šolju opranog pirinča pa propržite još par minuta.
Potom dodate i obareno meso iz tiganja,sipate sa njim i svu vodu u kojoj se kuvalo,dodate malo vegete,malo bibera i uz mešanje kuvate 20min.
•Nakom toga sve prespete u posudu za pečenje i ubacite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni da se peče 30 minuta.
•Potrebno je da ostane malo tečnosti kad presipate (da se ne presuši u rerni) pa ako u toku kuvanja na šporetu vidite da nestaje,dolite po malo vode😊

To je to😊Obavezno ostavite bar 15tak minuta da se "slegne"kad izvadite iz rerne🤗


Comments

Popular Posts