Špagete Bolonjeze

Ako se u našoj kući nešto voli,onda su to Bolonjeze😄Dečaci da se pitaju,svaki dan bi samo njih jeli😄Stari je porodični recept,u međuvremenu sam isprobala još varijanti,međutim ovako zaista ispadnu najbolje,sočne i preukusne😊
Ako se odlučite da isprobate i vi na ovaj način,javite utiske❤



•Potrebni sastojci
Dva srednja crna luka,dve srednje šargarepe,jedno parče korena celera,oko 600-700ml Tomatina klasik,250g mlevene svinjetine,250 g mlevene junetine,kašičica šećera,ulje,vegeta,so,malo bibera,list lovora,malo brašna


•Postupak
U šerpu sipate malo ulja,zatim sitno iseckajte dva crna luka(ja koristim secka)i ubacite unutra.Posolite,promešate i propržite par minuta.
Za to vreme,u secku takođe,iseckajte dve šargarepe sa parčetom celera pa onda i to dodajte u šerpu.Dodajte malčice vode i krčkajte 10 min.Zatim dodajte oba mlevena mesa,malo vegete,dobro izmešajte i krčkajte tako zajedno dok meso ne promeni boju.Zatim ringlu smanjite(ja sa 6na4),dodajte malčice vode,poklopite i kuvajte 30 minuta uz povremeno mešanje i dodavanje po malo vode ako je potrebno.
Potom sipajte unutra Tomatino(600-700ml ,zavisi da li želite da bude ređe ili gušće),kašičicu šećera,malo bibera,malo vegete i list lovora.Dobro izmešajte i ostavite da se krčka 15tak minuta.
Za to vreme stavite špagete da se kuvaju po uputstvu sa pakovanje.
Pred kraj kuvanja sosa,jer volim da je guśće,ja razmutim kašičicu dve gustina sa malo vode i onda i to umešam u njega.
Probajte kad je gotovo,dodajte malo začina ako treba,i služite preko špageta👌



Comments

Popular Posts