Kremasta piletina sa pečurkama

Još jedan od načina kako spremiti piletinu sa pečurkama,ali spada u one kremastije verzije😍neće vam trebati puno da je napravite a svideće se svima koji vole ove sastojke😊Ja ovo obozavam i jedno mi je od onih jela koje imam uvek kao "kec u rukavu" ako treba brzo za nekoga da spremim dobro i ukusno jelo😊A čak je i deca vole,obožavaju tako da je,za nas,pun pogodak👌



•Potrebni sastojci:
1 pakovanje šampinjona,oko 400g pilećeg filea,maslac,malo ulja,1 crni luk,vegeta ili drugi začin,so,biber,mladi luk,malo(kašičica) sveže seckane mirođije (ili bosiljka),200 ml pavlake za kuvanje

•Postupak
•Piletinu isečete na šnicle,malo izlupate,pospete vegetom i stavite sa strane
•U dubljem tiganju ugrejete malo maslaca i ulja.Šampinjone isečete na "kriškice"(ne onako na tanje listiće već na malo deblje)ubacite u tiganj,dodate 1 na rebarca sečen crni luk,posolite,pobiberite malo i mešajući pržite dok pečurke lepo ne promene boju i "smanje se".To traje oko 5-8 min.Izvadite zatim pečurkice sa strane na tanjir.
•U tiganj uspete ako treba još mrvicu ulja,i zatim ubacite pripremljene pileće šnicle i pržite dok se lepo ne isprže sa obe strane.Zatim im dodate seckani mladi luk(sa peruškama),mirođiju i malo soli.Promešate i krčkate još minut,dva zajedno.
•Zatim vratite i pečurke u tiganj.Promešate.Ulijete 200ml pavlake za kuvanje,malo još posolite,promešate i krčkate tako sve zajedno još 5-10 min.
To je to 😊❤

Za moje ostale recepte,posetite moj Instagram profil
https://www.instagram.com/taminaje/?hl=en

Comments

Post a Comment

Popular Posts