"Palačinke"od krompira,punjene mesom i šargarepom
Ovo je nešto što svi mnogo volimo i pravim ih u raznim kombinacijama😊
Ovako,sa mlevenim mesom i šargarepicom,sa šunkicom i sirom-pa bude za večeru i jos par varijanti😊Sve su super i uvek nestanu za čas😊Pišite mi utiske ako ih i vi probate😊ili ako smislite neku svoju kombinaciju za punjenje😍
•Prvo napravite pire krompir.Ja iskoristim otprilike 4 veća krompira i posle standardno-dodam maslac,mleko i posolim samo malo više nego inače.Ubacim u frižider na oko sat vremena
•Zatim krenem sa pripremom fila-u tiganju izdinstam 1 sitno seckan crni luk i 2 sitno seckane šargarepe.Dodam onda oko 150g mlevene svinjetine i 150g mlevene junetine.Dodam i malo bibera,malo vegete i uz mešanje sačekam dok meso promeni boju.Potom dodam mrvicu vode,promešam,poklopim i kuvam 30 minuta(uz povremeno mešanje i dodavanje vode,da se ne zalepi)
•Kad je to gotovo,pire krompir izvadim iz frižidera.Dodam mu 1 jaje i otprilike jednu šolju (od 200ml)brašna i umutim opet.
•U dublji tanjir sipam prezle
•Ruke dobro pobrašnim,pa na dlan sipam jednu kašiku smese od krompira.Blago smesu oblikujem u rukama da dobijem kao neki okrugli disk😊Sipam na njega 2 kašičice smese od mesa,pa "zatvorim"sve stranice i napravim kao neku lopticu.Ovde je samo važno da imate brašna na rukama,da bi to mogli lepo da odradite bez puno lepljenja😊
•Tu "lopticu" zatim prebacite u tanjir sa prezlama i blago pritisnite odozgo,da se ona opet spljošti i tako dobijete isto kao neki disk😊Okrenete je na drugu stranu,da i na njoj ostane po malo prezli i zatim prebacite u tiganj i propržite po par minuta sa obe strane.To je to😊Ja ih prebacim zatim za ubrus par minuta i onda služim.Idealno mi je uz neku svežu salatu,verujte mi,poješće se za čas😄
p.s.Prezle se neće skroz zalepiti(kao npr kad pohujete)već po malo,tako i treba😊
Javite mi utiske !❤
Ovako,sa mlevenim mesom i šargarepicom,sa šunkicom i sirom-pa bude za večeru i jos par varijanti😊Sve su super i uvek nestanu za čas😊Pišite mi utiske ako ih i vi probate😊ili ako smislite neku svoju kombinaciju za punjenje😍
•Prvo napravite pire krompir.Ja iskoristim otprilike 4 veća krompira i posle standardno-dodam maslac,mleko i posolim samo malo više nego inače.Ubacim u frižider na oko sat vremena
•Zatim krenem sa pripremom fila-u tiganju izdinstam 1 sitno seckan crni luk i 2 sitno seckane šargarepe.Dodam onda oko 150g mlevene svinjetine i 150g mlevene junetine.Dodam i malo bibera,malo vegete i uz mešanje sačekam dok meso promeni boju.Potom dodam mrvicu vode,promešam,poklopim i kuvam 30 minuta(uz povremeno mešanje i dodavanje vode,da se ne zalepi)
•Kad je to gotovo,pire krompir izvadim iz frižidera.Dodam mu 1 jaje i otprilike jednu šolju (od 200ml)brašna i umutim opet.
•U dublji tanjir sipam prezle
•Ruke dobro pobrašnim,pa na dlan sipam jednu kašiku smese od krompira.Blago smesu oblikujem u rukama da dobijem kao neki okrugli disk😊Sipam na njega 2 kašičice smese od mesa,pa "zatvorim"sve stranice i napravim kao neku lopticu.Ovde je samo važno da imate brašna na rukama,da bi to mogli lepo da odradite bez puno lepljenja😊
•Tu "lopticu" zatim prebacite u tanjir sa prezlama i blago pritisnite odozgo,da se ona opet spljošti i tako dobijete isto kao neki disk😊Okrenete je na drugu stranu,da i na njoj ostane po malo prezli i zatim prebacite u tiganj i propržite po par minuta sa obe strane.To je to😊Ja ih prebacim zatim za ubrus par minuta i onda služim.Idealno mi je uz neku svežu salatu,verujte mi,poješće se za čas😄
p.s.Prezle se neće skroz zalepiti(kao npr kad pohujete)već po malo,tako i treba😊
Javite mi utiske !❤
Comments
Post a Comment